spotkania w Skotopasce

Okres świat Bożego Narodzenia to czas wielu spotkań w gronie rodziny, przyjaciół i współpracowników. Wszystkim nam zależy na spotkaniu w dobrej atmosferze w urokliwym miejscu i oczywiście przy stołach zastawionych przepysznym jedzeniem! Nie piszemy o tym przypadkiem! Po prostu wiemy, że wspomniane atuty znajdziesz właśnie w Skotopasce : )

Jeżeli zastanawiasz się nad organizacją świątecznego spotkania w kameralnej atmosferze, bez dziesiątek otaczających Cię obcych ludzi, pomyśl o Skotopasce.

Poniżej prezentujemy przykładowe menu (do wyboru). Cena, pomiędzy 150 a 190 zł za osobę, zależna jest od wyboru konkretnych potraw oraz od liczby uczestników spotkania. Najbardziej kompetentna w udzieleniu informacji na ten temat będzie Sylwia :). Jej telefon to: 503 074 085. Możesz również napisać: sylwia@skotopaska.pl




ZUPY

- Czerwony barszcz z drożdżowym ślimaczkiem z pieczarkami;

 - Zupa cebulowa z serowymi grzankami;

- Zupa z grzybów leśnych z ziemniakami;

- Żurek wigilijny z grzybami leśnymi;

- Flaczki z boczniaków;


DANIE GŁÓWNE:

- Kluski szare z sosem z grzybów leśnych

- Dzwonka karpia smażone na maśle

- Fasola duszona z marchewką, cebulą i kozieradką

- Śledzie smażone w cieście piwnym

- Gołąbki z kaszą gryczaną i grzybami

- Paszteciki z kapustą i grzybami

- Krokiety z ziemniakami, twarogiem i smażoną cebulką

- Tarta z kiszoną kapustą, grzybami i suszonymi śliwkami

- Łazanki z kapustą i grzybami


Kawa/ herbata


Napoje zimne:

- Woda z cytrusami; Kompot z suszonych owoców;


Zimne Zakąski:

- Chleb wieloziarnisty własnego wypieku w towarzystwie smalczyku z fasoli;

- Mix tartaletek: z nadzieniem dyniowym i porem, z pesto z pieczonego buraka
i serkiem kozim, z fet
ą i szpinakiem;

- Kruche tartaletki z sałatką śledziową;

- Tatar ze śledzia z kolendrą, kaparami i musztardą francuską;

- Tatar z pomidorów suszonych;

- Carpaccio z pieczonego buraka z owczym serem, zielonym pieprzem, piklowaną cebulką na rukoli;

- Chrupiące grzaneczki z chutney z czerwonej cebuli, gorgonzolą i brzoskwinią;

- Minitorciki buraczane z serkiem śmietankowym na rukoli;

- Mix rolad: Roladki paprykowe z serkiem kozim i prażonymi orzechami, Serowa rolada z zielonym farszem;

- Tymbaliki warzywne;

- Marynowany śledzik z cebulką w oleju;

- Ryba po grecku;

- Ryba w marynacie z cebulką;

- Deska wędzonych ryb;

- Śledź pod pierzynką;

- Pieczywo, masło, sos tatarski, chrzan, ćwikła


Sałatki:

- Sałatka z pieczonej dyni, buraków i jarmużu z awokado i granatem;

- Sałatka z grillowanymi warzywami i serem feta;

- Sałatka rybna z pieczonymi burakami, ziemniakami, jabłkiem, cebulą i jajkiem polana aromatycznym sosem;

- Cytrusowa sałatka z krewetek i awokado;