spotkania w Skotopasce
Okres
świat Bożego Narodzenia to czas wielu spotkań w gronie rodziny, przyjaciół
i współpracowników. Wszystkim nam zależy na spotkaniu w dobrej atmosferze w
urokliwym miejscu i oczywiście przy stołach zastawionych przepysznym jedzeniem! Nie
piszemy o tym przypadkiem! Po prostu wiemy, że wspomniane atuty znajdziesz właśnie
w Skotopasce : )
Jeżeli zastanawiasz się nad organizacją świątecznego
spotkania w kameralnej atmosferze, bez dziesiątek otaczających Cię obcych ludzi, pomyśl o
Skotopasce.
Poniżej prezentujemy przykładowe menu (do wyboru). Cena, pomiędzy 150 a 190 zł za osobę, zależna jest od wyboru konkretnych potraw oraz od liczby uczestników spotkania. Najbardziej kompetentna w udzieleniu informacji na ten temat będzie Sylwia :). Jej telefon to: 503 074 085. Możesz również napisać: sylwia@skotopaska.pl
ZUPY
- Czerwony
barszcz z drożdżowym
ślimaczkiem
z pieczarkami;
- Zupa cebulowa z serowymi grzankami;
-
Zupa z grzybów leśnych z ziemniakami;
- Żurek wigilijny z grzybami leśnymi;
-
Flaczki z boczniaków;
DANIE
GŁÓWNE:
- Kluski
szare z sosem z grzybów leśnych
- Dzwonka
karpia smażone
na maśle
- Fasola
duszona z marchewką, cebulą i kozieradką
- Śledzie
smażone
w cieście
piwnym
- Gołąbki
z kaszą
gryczaną i
grzybami
- Paszteciki
z kapustą i
grzybami
- Krokiety
z ziemniakami, twarogiem i smażoną cebulką
- Tarta
z kiszoną
kapustą,
grzybami i suszonymi śliwkami
- Łazanki
z kapustą i
grzybami
Kawa/
herbata
Napoje
zimne:
- Woda
z cytrusami; Kompot z suszonych owoców;
Zimne
Zakąski:
- Chleb
wieloziarnisty własnego wypieku w towarzystwie smalczyku z fasoli;
-
Mix tartaletek: z nadzieniem dyniowym i porem, z pesto z pieczonego buraka
i serkiem kozim, z fetą i szpinakiem;
-
Kruche tartaletki z sałatką śledziową;
- Tatar ze śledzia z
kolendrą, kaparami i musztardą francuską;
- Tatar z pomidorów suszonych;
- Carpaccio z pieczonego buraka z owczym serem,
zielonym pieprzem, piklowaną cebulką na rukoli;
-
Chrupiące
grzaneczki z chutney z czerwonej cebuli, gorgonzolą i brzoskwinią;
-
Minitorciki buraczane z serkiem śmietankowym na rukoli;
- Mix
rolad: Roladki paprykowe z serkiem kozim i prażonymi orzechami, Serowa
rolada z zielonym farszem;
- Tymbaliki
warzywne;
-
Marynowany śledzik
z cebulką w
oleju;
-
Ryba po grecku;
-
Ryba w marynacie z cebulką;
- Deska
wędzonych ryb;
- Śledź pod
pierzynką;
- Pieczywo, masło,
sos tatarski, chrzan, ćwikła
Sałatki:
- Sałatka
z pieczonej dyni, buraków i jarmużu z awokado i granatem;
- Sałatka
z grillowanymi warzywami i serem feta;
- Sałatka
rybna z pieczonymi burakami, ziemniakami, jabłkiem, cebulą i
jajkiem polana aromatycznym sosem;
- Cytrusowa
sałatka
z krewetek i awokado;