Przesmaczny weekend w Skotopasce Szynk dla Babć i Dziadków…

… ale także dla ich dzieci i dla wnuków. Tych starszych i młodszych! A w jakiej konfiguracji przyjedziecie, w to wnikać nie będziemy 🙂

Kiedy?

20 i 21 stycznia (sobota/ niedziela), godzina. 16.00

Co proponujemy?

Przede wszystkim spotkanie z najbliższymi przy przepysznym jedzeniu, na które w codziennej gonitwie nie zawsze udaje się znaleźć tyle czasu ile byśmy chcieli.

A co konkretnie do jedzenia?

– na „dzień dobry” krem z pieczonych pomidorów z parmezanowym chipsem

– „gwoździem programu” będzie łopatka wieprzowa w sosie chrzanowym z karmelizowanymi gruszkami w parze z szarymi kluskami

– oczywiście będzie i deser: rozkoszne galettes z jabłkami. Brzmi nieźle, ale przeczytajcie co mówi o tym Sylwia: galettes o listkującym się kruchym cieście z orzechowym kremem, który rozpływa się w ustach, z kwaśnymi plasterkami jabłek i cynamonowym karmelem. Prawda, że brzmi jeszcze lepiej?

Jeżeli w gronie biesiadników znajdą się młodsze dzieci, które będą mieć „długie zęby” na łopatkę, to w trakcie rezerwacji dajcie proszę znać. Sylwia przygotuje dla nich kurczaka
w chrupiącej panierce, a do tego pieczone ziemniaczki oraz surówkę z marchewki.

Ale pyszny obiad w miłym towarzystwie nie musi być wszystkim, czego zaznacie w Skotopasce Szynk. Jeżeli przyjdzie ochota posiedzieć u nas dłużej, to na podorędziu będziemy mieć kilka gier towarzyskich, przy których dobrze upłynie czas.

Zaproponujemy również wspólne oglądanie filmu, który ma na karku kilka dziesiątek lat.

Ile zapłacisz?

100 za osobę dorosłą

50 zł za dziecko 3 – 8 lat

 

Zainteresowany?

Rezerwacji dokonasz online (wybierając odpowiednią datę – 20 albo 21 stycznia) lub telefonicznie – 501 680068.